Kijk op Onderwijs 2020
De campus van de toekomst

Hét online event om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van facilitair en IT in het onderwijs, de toenemende digitalisering en de rol van de campus.

Kijk op Onderwijs 2020

Online event – 10 december 2020

Op donderdag 10 december a.s. van 13.00 – 14.30 uur organiseert Canon het online evenement Kijk op Onderwijs | De campus van de toekomst.

Dit event is specifiek bedoeld voor professionals in facilitair, IT en verantwoordelijken van het toetsproces binnen het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs, die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied, de toenemende digitalisering en de rol van de campus.

De campus van de toekomst

Tijdens Kijk op Onderwijs gaan we in op:

·        de rol van de campus wanneer mogelijkheden voor fysiek onderwijs beperkt zijn;
·        het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs wanneer studeren en toetsen op afstand eerder regel dan uitzondering is;
·        de voordelen van een hybride toetsproces voor onderwijsinstellingen in de sterk veranderende wereld;
·        het benutten van cloud-technologie voor print- en scanmanagement in de campus van de toekomst.

Programma

13.00 uur Welkom - door Wilco Verheij, Senior Director Benelux Document Solutions, Canon Nederland
13.05 uur
Facilitair in onderwijs anno 2032 - in gesprek met Dr. Herman Kok, Ondernemer en wetenschapper
13.45 uur
1e interactieve sessie
Volledig digitaal toetsen, of toch een hybride toetsproces?
- door Peter Sampers, Canon Nederland & Jeroen Bakker, Paragin
14.05 uur
2e interactieve sessie
Maak de stap naar de public cloud voor printen en scannen
- door Maarten de Kool, Canon Nederland
14.30 uur Afsluiting

Facilitair in onderwijs anno 2032

Door: Ondernemer en wetenschapper Dr. Herman Kok

Nu het hoger onderwijs sinds Covid-19 massaal is overgegaan op afstandsleren, staat de toekomstige rol van de campus - en daarvan afgeleid die van facility management - ter discussie. De vraag is niet wanneer het weer normaal wordt, maar wat we moeten leren van deze experimentele situatie? Iedereen is het erover eens dat een goede scholing aan het begin van elke ontwikkeling staat. Maar wat voor onderwijs bedoelen we dan? Het fabrieksachtige schoolsysteem dat nu dominant is? Onderwijs dat niet anders dan in een klaslokaal kan plaatsvinden?

We hebben nu ervaren dat met 'leren op afstand' we met het grootste gemak van elk onderwijsaanbod, waar ook ter wereld, gebruik zouden kunnen maken… als het toegankelijk wordt gemaakt. Is school dan straks een digitaal portaal voor dit online onderwijsaanbod of is het nog steeds een fysieke entiteit met een voordeur? Wat is dan de toegevoegde waarde nog van de campus als school straks als digitale etalage een einde maakt aan het massatoerisme, als in de massale toestroom naar de schoolbanken?

Loopt het niet zo’n vaart of loopt het slecht af met de huidige rol van de facility manager in het hoger onderwijs? Als u dat te weten wilt komen en nieuwsgierig bent naar de rol van community manager van een internetcafé als volgende carrièrestap, dan mag u dit event niet missen!Interactieve sessies

1. Volledig digitaal toetsen, of toch een hybride toetsproces?
Door: Peter Sampers (Canon Nederland) & Jeroen Bakker (Paragin)

Steeds meer onderwijsorganisaties kiezen voor digitaal toetsen. Echter veel organisaties ervaren ook de nadelen van deze keuze, zoals het gebrek aan digitale afnamecapaciteit, en worden geconfronteerd met de nadelen van proctoroplossingen. Zou het niet ideaal zijn als je tot twee dagen voor het toetsmoment kunt beslissen of je op papier of digitaal gaat toetsen?

Ervaar de voordelen van digitaal nakijken en digitale inzage, ook bij toetsen op papier!
Met Exam Services toont Canon in deze sessie samen met partner Paragin, bekend van RemindoToets, de voordelen van een hybride toetsproces. Ontdek hoe u uw toetsproces flexibel kunt inrichten, met een unieke combinatie van Paragin-software en onze dienstverlening.
2. Benut de public cloud ook voor uw print- en scanmanagement
Door: Maarten de Kool (Canon Nederland)

De inzet van nieuwe ICT-concepten in het onderwijs is in de afgelopen periode in een stroomversnelling gekomen. Onderwijsinstellingen worden gedwongen om snel te schakelen en studenten, docenten en stafmedewerkers in staat te stellen zoveel mogelijk vanuit huis te studeren, te onderwijzen en te ondersteunen. Cloudtechnologie is daarbij onmisbaar en veel onderwijsinstellingen maken dan ook de transitie naar de public cloud met Microsoft 365 en Google’s G Suite for Education.

Wist u, dat u printen en scannen óók naar deze public cloud kunt brengen? En welke voordelen nieuwe services, zoals Microsoft Universal Print en Chrome OS native printing te bieden hebben en hoe u daar optimaal gebruik van kunt maken? In deze sessie geven we antwoord op deze vragen en vertellen we u daarnaast hoe u contactloos kunt printen en scannen.

Sprekers

Dr. Herman Kok

Dr. Herman Kok

Ondernemer en wetenschapper

Herman is directeur/oprichter van Shign, een onderzoeksbedrijf met de focus op wetenschappelijk belevingsonderzoek naar de mens in zijn omgeving. Daarnaast is Herman docent aan Wageningen University en verantwoordelijk voor de specialisatie Facility Management binnen de master Bedrijfskunde. Herman promoveerde in 2015 aan Wageningen University op het onderwerp “De toegevoegde waarde van facility management in het Nederlands hoger onderwijs”.

Peter Sampers, Canon Nederland

Peter Sampers

Business Development Manager Onderwijs, Business Services, Canon Nederland

Peter is als Business Development Manager specialist in de Campus- en Exam Services oplossingen van Canon. Met name bij de ontwikkelingen op het gebied van Exam Services is hij zeer nauw betrokken. Het toetsen van studenten op hun vaardigheden en kennis is een kernproces binnen iedere onderwijs-organisatie.

Of u nu op papier of digitaal toetst, u wilt te allen tijde controle en overzicht over uw toetsproces. Met Exam Services levert Canon alle software en diensten die nodig zijn om een audit proof toetsproces te garanderen voor zowel analoge als digitale toetsen.

Jeroen Bakker

Jeroen Bakker

Oprichter en directeur Paragin

Jeroen Bakker is oprichter en directeur van Paragin, opgericht in 2000. Paragin is een ambitieuze ontwikkelaar van internetsoftware gericht op competentie-, kennis en talentontwikkeling voor grote en kleine organisaties in onderwijs en het bedrijfsleven. Jeroen is aanspreekpunt en geeft advies aan onderwijsorganisaties, van lager tot hoger onderwijs.

Paragin biedt met RemindoToets een platform voor online toetsafnames waarbij het platform het volledige proces van toetsen en examineren vanuit een online beheeromgeving verzorgt. Daarnaast biedt RemindoToets ook een ‘Print & Scan’-functie voor toetsen op papier waarmee van iedere digitale toets een versie op papier gemaakt kan worden. Zo geniet u van de voordelen van digitaal toetsen, óók wanneer de kandidaten op papier werken.

Maarten de Kool

Maarten de Kool

Solution Business Consultant Onderwijs, Professional Services, Canon Nederland

Maarten houdt zich als Solution Business Consultant hoofdzakelijk bezig met klanten in het onderwijs die gebruik maken van de Campus Services oplossingen van Canon.

Dagelijks maken ruim 450.000 studenten gebruik van onze Campus-oplossing in de cloud, die onderwijsorganisaties volledig ontzorgt op het gebied van printen en betalen.

Vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met:

Femke Peters
06 51 52 89 47

Aanmelden

Zien wij u tijdens Kijk op Onderwijs 2020? Meld u hier aan: