Case study

Printen van boeken in kleinere oplages

Een flexibele digitale oplossing bij Universitas

« Book of one is voor ons dagelijkse kost en om dat te realiseren moet je niet alleen over degelijke machines beschikken, maar ook het IT-gebeuren moet van hetzelfde niveau zijn. In beide gevallen hebben wij met Canon de perfecte partner gevonden. Een echte win-win! »

Een digitale oplossing voor het printen van boeken

De oplossing


Canon hielp bij de ontwikkeling van een gestroomlijnd, digitaal productieproces. De recente installatie van twee nieuwe Canon productieprinters biedt Universitas de perfecte combinatie van productiviteit en printkwaliteit in de productieafdeling. Concreet gaat het om een imagePRESS C10010VP digitale kleurenpers en een varioPrint 6330 Titan zwart-wit productieprinter.

Verdubbeling van de kleurcapaciteit
“Jaarlijks besteden wij zo’n 250.000 euro aan offsetdrukwerk uit omdat het digitaal drukken van hoge volumes nog te duur is. Maar met de toch al jaren aan de gang zijnde tendens naar kleinere volumes, komen wij met digitaal steeds beter uit de hoek. In de academische wereld zien we ook een duidelijke kentering van zwart-wit naar kleur. Kleine volumes én snel leveren is nu eenmaal onze specialiteit en daarvoor is digitaal gewoon de beste oplossing.”

Less is more
Waar Universitas voordien zeven zwart-wit productieprinters in gebruik had, zijn dat er nu nog zes, inclusief de nieuwe varioPrint 6330 Titan. Tom verduidelijkt: “Het gezegde ‘less is more’ is hier duidelijk van toepassing, want de nieuwe zwart-wit printers zijn gewoon sneller en beter dan de voorgaande generatie”

Voordelen voor de klant


Dankzij de snelheid en efficiëntie van hun nieuwe technologie verdubbelde Universitas de kleurproductie en verbeterde zij de productiviteit. Dit levert niet alleen een besparing op aan uitbesteed offset werk dat nu zelf digitaal geproduceerd kan worden. Het verkort de levertijden. Daardoor kan het bedrijf meer klanten aantrekken en kwalitatief hoogwaardige boeken printen binnen een hele korte deadline.

Long lasting business partnership
Dat de nieuwe machines opnieuw van Canonmakelij zijn, is geen toeval, zegt Tom Van Uffelen. “We hebben al jaren een goede relatie en business partnership met Canon en daar zijn meerdere redenen voor. Eerst en vooral denken zij met ons mee en bieden zij oplossingen aan die ons echt vooruithelpen. Daarnaast is de kwaliteit van zowel de machines als het drukwerk dat ze produceren van onberispelijke kwaliteit en last but not least is er het serviceaspect. Ook al zijn het zeer degelijke apparaten, soms gaat er wel eens iets stuk en als je dan kan rekenen op een snelle en goede service, dan is dat goud waard en al zeker met de heel korte deadlines die wij hanteren. ”

« We hebben al jaren een goede relatie en business partnership met Canon en daar zijn meerdere redenen voor. Eerst en vooral denken zij met ons mee en bieden zij oplossingen aan die ons echt vooruithelpen. »

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?